Näitä herkkuja paistaessa mietin tuota nimeä...
Köyhän ymmärrän, mutta entäs se ritari?
Ehkäpä ennen vanhaan, ei niin menestyneet ritarit, söivät näitä kuivista leivistä tehtyjä herkkuja, koska heillä ei ollut varaa tuoreisiin leivonnaisiin.
No jos nämä ovat ritareille kelvanneet, sitten ne kelpaavat myös meille.
Poikkeuksena normaaleihin köyhiin ritareihin, käytin vehnäleivän sijasta ruissämpylöitä.
Tuli kyllä niin herkkuja, että lauantaina lupasin tehdä perheelle näitä lisää.
Tarvitset:
* leipää tai sämpylöitä ( noista sämpylöistä tuli 10 köyhää ritaria)
* 2 dl maitoa
* 1 kananmuna
* 2 tl vaniliinisokeria
* paistamiseen käytin oivariinia
Hajota hyvin kananmunan rakenne, lisää maito ja sokeri.
Kastele leivänpalat molemmilta puolilta.
Paista n.2min/puoli, valmiiksi lämmitetyllä pannulla.
Lisää valmiiden köyhien ritareiden päälle lemppari hilloasi (meillä se oli mansikkaa) ja kermavaahtoa.
Mä oon aina tehny pullasta:) en ees oo ajatellu tuota leivästä tekoa
VastaaPoistaMeillä taas kotonakin käytettiin aina vaaleaa leipää. Oli muuten hyviä :)
PoistaPullastakin olen kokeillut, mutta pari päivää vanha ranskaleipä on parempaa. Täytyy kokeilla sämpylääkin, kun niitä jää välillä leipäkoriin pyörimään :)
VastaaPoistaTänään tein ranskanleivästä ja oli kyllä taas niin hyviä :D
Poistaranskanleivällä määkin näitä ritareita aina väsään. reilusti msnsikkahilloa ja kermavaahtoa päälle ni awot... :-P täytyy varmaa testaa joskus tämäkin jutska.
VastaaPoistaKatos kun oli tota ruista tuossa leivässä mukana, niin tuohan oli melkein terveysruokaa :D
Poista