Kotona asuessani isälläni oli tapana välillä viikonloppuisin tehdä pellillinen lihapiirakkaa.
Ai että miten hyvää se oli.
Kyselin tyttäreltä muistaako hän koskaan maistaneensa ukin tekemää lihapiirakkaa?
Muistihan hän ja oli kuulemma tosi hyvää.
Kaupassa pyöriessä päätin, että nyt teen lihapiirakkaa myös perheelleni, niillekkin, jotka eivät saaneet/ehtineet maistaa isäni tekemää lihistä.
Tietenkään en löytänyt voitaikinaa siitä kaupasta missä kävin, joten otin lehtitaikinaa.
Lehtitaikinat olivat levyinä, mutta laitoin ne sulamaan lähekkäin, joten yhdistäminen oli helppoa.
Ostin kaksi pakettia lehtitaikinaa, koska täytyyhän piirakalla ollas sekä pohja että päällinen.
Voitelin lehtitaikina kerrokset sulatetulla oivariinilla
Paistoin 400g naudan jauhelihaa ja keitin 2 dl basmati riisiä.
Jauhelihan maustoin paprikajauheella, pippurisekoituksella, valkosipulilla, suolalla ja ripauksella chilikastiketta.
200*c uunissa n.30min ja piirakka oli valmis.
Tytär teki vielä fetasalaatin lisukkeeksi ja siitähän tulikin ihan kelpo ruokaa.
Paistuessa levyt melkein irtosivat toisistaan, mutta näin olikin helppo leikata annospaloja valmiiksi.
Kiitos vinkistä:)
VastaaPoistaOleppa hyvä vaan. On muuten älyttömän hyvää.
PoistaSulla on taas todella hyvä ohje tarjolla :) Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaOli kyl niin herkkua että... :P
Poista