Tein mieheni syntymäpäiville daim-jäätelöä.
Minähän en ole mikään huippukokki vaan opin erehdysten kautta :), tällä tyylillä syntyi myös tämä herkku.
Jätskipohjan ohjeen olin napannut talteen Kinuskikissalta.
Jäätelömassa:
5 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
5 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen purkki kondensoitua maitoa sekä vaniljasokeri.
Anna pakastua ainakin 6 tuntia kannellisessa rasiassa.
Outin daim (ilman mantelia)
50g voita
1dl sokeria
1dl kermaa
Jos haluat mantelia joukkoon voi sitä lisätä tähän ohjeeseen 1rkl jauheena.
Tämä on Outin daim sitä varten, että siinä ei ole mantelia, eikä myöskään suklaata päällä.
Minun mielestäni Daim:ssa parasta on juurikin se kova karamellimassa suklaan alla.
Outin daim se on myös siksi, että tein sen vahingossa.
Laitoin pannulle voita ja sokeria, hetken päästä lisäsin kerman.
Sekoittelin koko ajan seosta ja vähitellen väri alkoi tummua.
Luulin siis tekeväni kinuskikastiketta, mutta pian huomasin, että kinuskikastike jää vaan haaveeksi.
Nopeasti otin esille leivinpaperia ja levitin massan siihen.
Hetken kuluttua nappasin pienen palan maistiaisia ja kas kummaa, sehän maistui ihan daimilta.
Päätin sitten lisätä näitä Outin daim-palasia jäätelömassaan ja se olikin niin hyvää.
Tämä jäätelö sopii kivasti myös viikonloppu herkuksi.
Oikein ihanaa viikonloppua kaikille ja mahtavaa kesälomaa kaikille koululaisille.
Huomenna tämä äiti menee katsomaan kun poika kukitetaan koululla, itken vähän ja huokaisen syvään, vihdoinkin on koululaisten loma!
Ihana resepti. <3 Rakastan Daimia. Teen tätä viikonloppuna. Kiitos tästä. Aurinkoa päivääsi.
VastaaPoistaOlepa hyvä vaan. Tuo jäätepohja on ihanan helppo.
PoistaItsetehty jäätelö ja krokantti -herkullista 😋. Aurinkoista perjantaita!
VastaaPoistaKiitos Lumo ja samoin myös sinulle <3
PoistaNäyttää hyvältä. Aurinkoa päivääsi.
VastaaPoistaKiitos samoin Maiju <3
PoistaNam, Daim on suurta herkkua! Ihanaa päivää!
VastaaPoistaNiin on Kaisa, rakastan tuota karamellia. Kivaa päivää <3
PoistaIhanaa viikonloppua ja oma tekoinen jätski on parasta! :)
VastaaPoistaJotenkin olin aina luullut, että se valmistus olisi vaikeaa, mutta eipäs ollutkaan :)
PoistaNams näyttää hyvältä ja varmaan myös maistui ;D Täällä on herkuteltu kirsikkapiirakalla
VastaaPoistaAurinkoa päivääsi, Outi !
Se kirsikkapiirakka näytti niin makoisalta!
PoistaAurinkoista perjantaita Maarit <3
Voi tää on niin herkun kuuloinen että pakko testata. Kiitos kun jaoit ohjeen ❤️
VastaaPoistaSinä pyysit ohjetta ja minä toimitin ohjeen.
PoistaTestailkaapa ja tule sitten kertomaan teittekö samanlaista vai minkä makuista jätskiä!
Sairaan hyvää, täällä tehty Dajm piirakkaa, pohjaan tulee mantelinen marenkipohja ja päälle tuota herkkua pullollaan hakattuja Dajmeja, tiedätkö tuli hirvee sukuhimo. Nam. <3
VastaaPoistaMeillä ei mihinkään voi laittaa mantelia tai pähkinöitä, tyttö on niin allerginen. Onneksi tein vahingossa tällaisen mantelittoman version. Mun tekee tällä hetkellä mieli marianne jätskiä :)
PoistaMe tehtiin pikkutyttöinä kaverin kanssa "toffeeta" sulattamalla voita ja sokeria pannulla ja koitettiin sitten syödä sitä kivikovaa levyä niin, ettei hampaat katkee :D. Se oli vähänniinkuin Outin Dajmin esiaste :)
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä esiasteelta, tähänhän vaan lisättiin kermaa :)
PoistaAurinkoista perjantaita Annukka!
Vaikuttaa herkulliselta - lurps. Kävisiköhän tämä pariksi raparperipiirakalla, jota olisi melkein pakko tehdä, koska raparperit rehottaa jo valtoimenaan.
VastaaPoistaIhanaa aurinkosia viikonloppua Sinulle Outi!
Tuo jäätelöpohja ainakin sopii täydellisesti raparperipiirakan kanssa, nams!
PoistaIhanaa viikonloppua Heidi <3
Tää on niin hyvää! Hetki sitten tein myös postauksen tästä ihanasta jäätelöstä! <3 Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaNiin teitkin, sitä taisin käydä blogissasi kuolaamassa :)
PoistaAurinkoista viikonloppua!
Sattuman keuttehan ne parhaimmat herkut syntyy.
VastaaPoistaNäköjään joo :D
PoistaHitsin hyvää kyllä oli.
Tähän itse tehtyyn jäätelöön olen törmännyt jo niin monessa blogissa, että minun on pakko kokeilla myös tätä. Oikein mukavaa viikonloppua!!!
VastaaPoistaTestaa ihmeessä, oli ihanan pehmeää jätskiä.
PoistaOutin dajm kuulostaa juuri samalle, jota itse muksuna tein naminnälkään. Niin makeaa, että vieläkin vetää kurkunpäästä :D Herkullisen kuuloinen jätski!
VastaaPoistaNää ihanat daimkökkeröt oli just sopivan makeita tämän jäätelöpohjan kanssa :)
PoistaOi kuulostipa hyvältä! Pitäisköhän itsekin kokeilla tuota. Ensin olisi kyllä haaveena tehdä raparperipiirakkaa ja jos sen jälkeen vaikka testaisi tuota ohjetta :)
VastaaPoistaTestaa ihmeessä. Helppoa hommaa, ei tarvita vatkainta kummempia vempeleitä tekemiseen.
PoistaNäyttää todella herkulliselta. Nam, mitä vahinko-daimia :) Tuota voisi kokeilla tehdä ihan tahallaan :D Mukavaa viikkoa!
VastaaPoistaKyllä tätä tahallaan pitää tehdä toistekin. Hauskaa mitä herkkuja sitä voi vahingossa saadakin aikaiseksi.
PoistaJouduin ostamaan sellaisen pienen Daim-patukan tänään, kiitos sun ihanan reseptin..; )Kaunista viikkoa!
VastaaPoistaJuu ole hyvä vaan, arvaa vedinkö kuule sellaiset sokeriöverit kun tuota tuli tehtyä sellainen 1/3 leivinpaperillista?
PoistaNäyttääpä herkulliselta!!! <3 Millähän tuon kondensoidun maidon vois korvata.....?? Jään pohtimaan tätä, koska muuten saan tuosta muokattua meillekin sopivan version. Kiitos ohjeesta!! :)
VastaaPoistaOlisiko jotain soijaversiota tuosta kondensoidusta maidosta?
PoistaIhanan herkulliselta näyttää :)
VastaaPoistaJa maku oli myös ihana <3
Poista