sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Herkullinen rahkapiirakka



Eilen sain nauttia ihanan siskoni seurasta.
Meillä on aina tapana vähän herkutella kun näemme ja tämä kerta ei siinäkään mielessä ollut poikkeus.
Päätin leipoa, tällä ohjeella, ensimmäistä kertaa kunnon rahkapiirakan.
Sen verran herkullista tuli, että ajattelin jakaa teille tämän ohjeen.
Ohje löytyy myös kotikokki nettisivuilta.



Omasta piirakastani jätin pois sitruunan ja lisäsin sen tilalle 2½ dl pakasteesta marjoja (mustikkaa ja vadelmaa).


Tässä vaiheessa on aina jännää, kun piirakka näyttää hyvältä, mutta et tiedä vielä miltä se maistuu.
Jännää siksi, että tapani mukaan menin taas vaihtamaan jotain piirakan alkuperäisestä ohjeest.


Piirakka oli todella hyvää.
Rahka oli juuri sopivan makeaa ja marjat lisäsivät kivasti raikkautta.
Mieleen tuli vähän uunissa tehty juustokakku.

Tätä tulen tekemään toistekin, niin oli hyvää ja helppoa!

Herkullista sunnuntaita teille kaikille <3
Huomenna se onkin taas paluu arkeen, onko pakko jos ei haluu?


36 kommenttia:

  1. Tulee ihan lapsuus mieleen. Äiti teki -ja tekee vieläkin- erilaisia maukkaita rahkapiirakoita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä piirakassa oli ihana pohja. Meidän äiti teki myös rahkapiirakoita tai sitten sellaisia, joihin tuli kermaviiliä.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Tulipas vesi kielelle...tätä siis on pakko kokeilla!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Rakastan rahkaisia leivonnaisia, joten slurps. :p

    VastaaPoista
  4. Oih ihanalta näyttää ja kiitos reseptistä. En tiedä mikä ollut, mutta viime aikoina olen mokannut joka ikisen mustikkapiirakan, niistä tullut ihan löysiä, joten uusi resepti tuli tarpeen.

    Ihanaa päivää ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kokeilla. Tein itekkin ekaa keetaa ja heti onnistui :)

      Poista
  5. Ihastuttava! Pitäisi itsekin tehdä jotain vapan päivän kunniaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin vähän juhlistettiin viimeisiä lomapäiviä samalla kun siskon kanssa herkuteltiin :)

      Poista
  6. Herkullisen kuuloinen ohje, täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden marjojen tilalle voi laittaa tosiaan sitruunaa ja voi lisäillä hedelmiä tai marjoja. Ihanan helposti saa muunneltua reseptiä.

      Poista
  7. Vaikuttaa suht'helpolta ohjeelta, mutta aina senkin voin mokata. Pitääpä kokeilla joku päivä. Näyttää kyllä herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei voi mokata, jos suoraan ohjeen mukaan teet. Minäkin hei onnistuin heti ekalla kerralla :)

      Poista
  8. Takuulla herkullista! Rahka on mun suosikkini jälkkäreissä :)

    VastaaPoista
  9. Rahkapiirakat on ihania :) Teen itse niitä usein ja meilläkin äiti leipoi maailman parasta rahkapiirakkaa tai meillä kotona sitä kutsuttii "piimäpiirakaksi" kun on lapsi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman sokeria, hapanta kuin piimä :)
      Ihanaa sunnuntai-iltaa Marjo <3

      Poista
  10. Mä muuten teen mamman marjapiirakan tosi usein kermaviilin sijaan rahkaan, se toimii ja täytteestä tulee kiinteämpi. Toinen suosikkini on sitruunapiiras, jonka täyte tehdään kermasta, sitruunasta, kananmunista ja (tomu)sokerista. Namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta piirakalta tuo sitruunaversio. Pitääpä laittaa korvan taakse tuo idea.

      Poista
  11. Voi vitsi kun on herkullisen näköinen. Nuo marjat sopivat minusta rahkapiirakkaan hyvin. Kun leivoin laitoin aina marjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan tyttären kanssa syöty pakastinta tyhjäksi ja hurjasti olikin marjoja vielä jäljellä. Niistähän voi aina piirakkaa sitten tehdä :)

      Poista
  12. Milloinkohan olen viimeksi syönyt rahkapiirakkaa... siitä on kyllä aikaa. Voisi sitä vaikka joku päivä tehdä :)

    Siskot on <3

    VastaaPoista
  13. Rahkapiirakka on suurta herkkuani. Minulla on piirakasta "luotto-ohje". Ja tätä sinunkin ohjettasi olisi kiva joskus kokeilla. Nams <3
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luotto-ohjeet on hyväksi koettuja. Minä taidan tämän ohjeen siirtää sinne luotto-ohjeiden kansioon :)

      Poista
  14. Tää täytyy tehdä sitten kun pullalakko on ohi :D

    VastaaPoista
  15. Nam, näyttää hyvältä :) Täytyy kokeilla gluteeniton versio tuosta :)

    VastaaPoista
  16. Onpas herkullisen kuuloinen :) Taidan tulla joskus maistiaisille :)

    VastaaPoista
  17. Siis vau miten hieno. Tässä omani äärellä. On tääkin ihan kuvauskelpoinen mutta ei ollenkaan noin paksu ja hieno kuin kuvassasi. Hyvää kevättä!

    VastaaPoista