Minähän olen nyt hullaantunut ihan toden teolla lehtikaaliin.
Se sopii lähes joka ruokaan.
Postauksen lopussa varsinainen extreme testaus :)
Kivaa vaihtelua ainaisille perunalastuille ovat nämä lehtikaalista valmistetut chipsit.
puolipussillista lehtikaalia (poista kovat kannat)
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen paprikamaustetta
ruokalusikallinen rypsi- tai oliiviöljyä
150 asteinen uuni ja n. 30 minuuttia.
Chipsejä kannattaa käännellä välillä.
Kylläpä tulikin rapeita ja maittavia.
Me söimme nämä tällaisenaan, mutta kyllä joku dippikin sopisi tähän kaveriksi.
Sitten se minun extreme testaus.
Tein Pågenin valmiiseen pizzapohjaan juustopizzan (gouda, emmental), jonka päälle laitoin vähän lehtikaalin palasia.
Aivan huippuhyvää!
Testatkaa ihmeessä lehtikaalia erilaisiin ruokiin ja tulkaa sitten kertomaan mitä tykkäsitte.
Ihanaa pääsiäistä sitä viettäville ja mukavia vapaapäiviä niistä nauttiville!
Johan nyt pomppasi ja nuo näyttää ihan älyttömän hyvältä. Just eilen tehtiin pitsaa Lidlistä muuten saa todella hyvän pohjan, mihin kuuluu tomaattikastikekin. Maksaa vähän päälle kaksi euroa, tulee rapea pohja. Pakko se on kohta minunkin alkaa lehtikaalitella. ;)
VastaaPoistaIhanaa päivää Outi💛
Lidl:n pakastepizzat on muutenkin hyviä. Yleensä kyllä teen ite pellillisen pitsaa kerrallaan, mutta mun mielestä on ihan kiva oikaista vähän välillä :)
PoistaIhanaa lauantai-iltaa Tiia!
Kai se on pakko kokeilla! :D Pelkään vaan, että saan yksin syödä kaiken lehtikaalin meillä. Kun ei lapsille tavallinenkaan kaali kelpaa.
VastaaPoistaOstat vaan yhden pussin lehtikaalia, sen voit syödä vaikka yksin, kun lisäilet sitä katos joka paikkaa :) Tämä ei muuten maistu yhtään tavalliselta kaalilta.
PoistaNäyttää herkulliselta! Täytyy koklata pizzan päälle! :-)
VastaaPoistaPizzan päällä siitä tuli rapeaa, vähän niin kuin nuo chipsit.
PoistaLehtikaalisipsit ovat ihania,teen useinkin,terveellinen herkku💚
VastaaPoistaOn kyllä tosi hyviä. Ihan oltiin tyttären kanssa näistä innoissaan.
PoistaHeippa!
VastaaPoistaIhanan terveellisen näköisiä shipsejä. Kaupassa olen katsellut lehtikaaleja ja miettinyt mitähän niistä voisi tehdä. Ei ole vielä tullut ostettua.
Kiitos vinkeistä!:)
Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
Nyt vaan reippaasti koklaamaan lehtikaalia. Netti tuntuu nyt olevan pullollaan erilaisia reseptejä.
PoistaIhana pääsiäisen jatkoa myös sinulle Sari!
Kuullosta kyll tosi herkulta! :)
VastaaPoistaIloista pääsiäisen jatkoa! <3
Lehtikaalta minunkin pitää kokeilla, varsinkin sipseinä. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaLehtikaali chipsit ja ranch dippi, ai että!
PoistaMä olen myös kuullut pelkkää hyvää lehtikaalista, tietenkään itse en ole tehnyt mitään siitä, olen vaan nyökytellyt että varmasti on hyvää, mutta voisin kokeillakin sitä pizzan kanssa, näyttipä tosi ihanalta! Mukavaa lauantaita sinne teille!
VastaaPoistaMinäkin olin aikaisemmin kuullut hyviä reseptejä, mutta lähinnä vain smoothieihin ja chipseihin käytettynä, mutta ajattelin testailla muutenkin. Täytyy sanoa, että monikäyttöinen vihannes!
PoistaIhanaa lauantai-iltaa sinullekin!
Minä tein nakki-lehtikaali-juusto munakasta, hyvää oli :)
VastaaPoistaKiitos ideasta. Testaan seuraavaksi munakkaaseen lehtikaalia.
PoistaLehtikaali näyttää taipuvan aika moneen :)
VastaaPoistaKuin katselin kuviasi alkoi minun tehdä mieli pizzaa..
Hauskaa lauantai iltaa Outi 💛
Ihan itsekin yllätyin, miten moneen ruokaan tätä voi käyttää. Pizza on niin hyvää :)
PoistaIhanaa lauantai-iltaa Marjo <3
Oi, tota pizzaa on pakko kokeilla! :p
VastaaPoistaKannattaa testata, nykyäänhän pizzaankin voi laittaa mitä vaan :)
PoistaVarmasti hyvää! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa, Outi!
VastaaPoistaOikein onnistuneita kokeiluja :)
PoistaIhanaa sunnuntai-iltaa Satu!
Lehtikaalista olen tehnyt mm. pestoa. Siitä on olemassa myös ruukkusalaattiversio, lehdet ovat pehmeämmät ja maku miedompi.
VastaaPoistaPestoa voisikin kokeilla pastan kaveriksi, kiitos vinkistä.
PoistaKuulostaa hyvältä. Oikein mukavaa pääsiäistä sinne!
VastaaPoistaEikä vain kuulosta, vaan on oikeasti hitsin hyvää. Kivaa sunnuntai-iltaa sinne vauvailun keskelle <3
PoistaLehtikaali on mun lempparia. Sitä käytän smoothien, mehujen ja lehtikaalipaistosten tekemiseen. Sitä voi käyttää vaikka mihin :)
VastaaPoistaNo kuule tuon huomasin, näköjään sopi jopa pitsaan :)
PoistaLehtikaali on hyvää! Siitä tehtyjä sipsejä söi 10 v. tuttavan tyttö, vaikka ei muita vihanneksia syö. Kannattaa kokeilla lapsillekin. Outille ihanaa pyhien jatkoa! -Raija-
VastaaPoistaPidin miedosta mausta ja tämä tosiaan maistui myös perheen nuorille.
PoistaIhanaa pääsiäisen aikaa sinulle Raija <3
Kuulostaa oikein herkulliselta! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)
VastaaPoistaKuulostaa ja on herkullista! Pitääpä tulla kylään sinun blogiisi.
PoistaLehtikaalisipsit ovat hyviä ja maistuvia. Olen myös tehnyt useaan kertaan.
VastaaPoistaMukavaa maanantaita.
Tosiaan, nythän on maanantai :)
PoistaIhanaa maanantaita myös sinulle Kati ❤️
Lehtikaalia on ihanaa. Sipsejä Aleksi teki kerran ja hyviä olivat. Joskin aikamoinen haju niistä tuli keittiöön, mutta maku oli hyvä :)
VastaaPoistaKoko kämppä hais hetken "pierulle", mutta onneksi maku ei vastaa hajua :D
Poista