Tykkään hemmotella perhettäni sellaisilla herkuilla, joita ei tule ihan joka viikonloppu tehtyä.
Tällaisia herkkuja on esimerkiksi perunarieskat.
Koska nämä onnistuivat täydellisesti, niin ajattelin jakaa tämän reseptin myös teille.
3 dl perunamuusia
1tl suolaa
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin jauhot, suola ja kananmuna.
Muotoile taikinasta leipäsiä ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pistele haarukalla rieskoihin reikiä.
Paista rieskoja 250-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia..
Voi miten ihanan pehmeitä nämä olivat, nam!
Täydellistä ihan pelkän voin tai margariinin kanssa, mutta minä laitoin itselleni ja miehelle oikein herkulliset rieskaset.
Oivariinia, Oltermannia, kalkkunamakkaraa ja tomaattia, kaffet vielä kyytipojaksi ja voisinpa vaikka väittää, että tässä on tämän kuun herkullisin aamupala valmiina.
Ihanaa viikonloppua ja muistakaapa käydä osallistumassa korvakoru arvontaan.
Mä rakastan perunarieskoja ihan parhaita! :p Mukavaa viikonloppua Outi. <3
VastaaPoistaNo oli kyllä niin herkkuja! Kivaa viikonloppua Jonna <3
PoistaNiin herkullisen näköisiä! :) Rentouttavaa viikonloppua Outi. <3
VastaaPoistaNää oli kyllä niin hyviä, kannattaa testata. Ihanaa viikonloppua Piiuli <3
PoistaNam! Maistuis kyllä...Mukavaa viikonloppua, Outi!
VastaaPoistaKevyitä kun mitkä <3 Ihanaa viikonloppua Satu!
PoistaKiva muumimuki taustalla :D
VastaaPoistaMuutama (26) muumikuppia tuonne kaappiin on kertynyt :D
PoistaOi nam! Ihanan näköisiä! Nuo pitää kokeilla :-)
VastaaPoistaHauskaa viikonloppua!
Tämä on niin hyvä ohje, kun edellisen päivän ruoasta jää muussia yli.
PoistaIhanaa viikonloppua Minna!
Niin hyvää aijai, en ole ikinä tehnyt rieskoja, nyt tekisi mieli kyllä.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Outi <3
Näissä ei kyllä voi mennä mikään vikaan, niin on helppoja tehdä.
PoistaIhanaa viikonloppua Tiia <3
Nam,ihanalta näyttää:) Perunarieskat ovat herkkua, mutta en ole tehnyt aikoihin,pitäiskin tehdä. Kaunista viikonloppua Outi:)
VastaaPoistaNäitä kun erehtyy tekemään, niin haluaisi nyt pari kertaa viikossa näitä mussutella :)
PoistaIhanaa viikonloppua Jael!
Perunarieska on niin hyvää!
VastaaPoistaNo niin on. Jotenkin tämä resepti aina välillä unohtuu ja kun sen taas löytää, niin haluaa tehdä näitä useammin.
PoistaOlen muutamia kertoja tehnyt rieskoja, mutta ne ovat kyllä jääneet unholaan. Helppo ohje ja pitäis kyllä kokeilla. Mukavaa viikonlopun jatkoja!!!
VastaaPoistaKannattaa testailla!
PoistaIhanaa viikonloppu Satu <3
<3
VastaaPoistaTällä viikolla tein itsekin näitä, näppärää hyötykäyttöä muusille :)
VastaaPoistaHerkullista hyötykäyttöä :)
PoistaPerunarieskat on niin hyviä ^_^
VastaaPoistaNo niin on, ihanan pehmoisia ja keveitä!
PoistaNamskis kun näyttää hyvältä, pakko itsekin tehdä joku päivä. Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaIhanaa viikonalkua sinulle Outi!
Tämä resepti onkin tosi helppo, ei montaa ainesta tarvita tähän herkkuun.
PoistaMukavaa sunnuntai-iltaa Kisu <3
Voi nam! Perunarieskat on kyllä hyviä, ja kivoja juuri viikonloppuna perheelle leipoa. Meillä tosin iltapalalla, aamuisin en moiseen taivu! :D
VastaaPoistaIloista syyskuun jatkoa sinne! <3
Minä täällä ehdin touhuta aina tunnin puolitoista ennen kuin muu porukka herää :)
PoistaMukavaa sunnuntai-iltaa Taina!
Perunarieskat on ihan huippua herkkua, itsekin teen usein. Ja variaatioita on monia, tykkään myös sellaisista rukiisemmista. Ja miten nopeita näitä on pyöräyttää kahvin kaveriksi, nams.
VastaaPoistaNämä tosiaan tuli nopeasti valmiiksi. Ajattelin ensi kerralla lisätä taikinaan kaurahiutaleita.
PoistaMukavaa sunnuntai-iltaa Marja-Liisa!
Ihania makumuistoja lapsuudesta, varsinkin sunnuntai-iltaisin äiti teki rieskoja muusin tähteistä. Meillä tehdään usein juuri näitä, sillä ne maistuvat taaperollekin : ) Tunnelmallista iltaa!
VastaaPoistaNämä tosiaan sopivat syötäviksi myös pikkuihmisille <3
PoistaIhanaa sunnuntai-iltaa myös sinulle!
Voi nam miten hyvän näköisiä! Täytyykin muistaa tämä ohje, kun seuraavan kerran teen perunamuusia!
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinne!
Herkullisen helppo ohje tämä on!
PoistaIhanaa viikkoa sinullekin Marita <3
Herkullisen näköistä, nam! Hurahdin rieskoihin joulun jälkeen, kun valmistin laatikon jämistä elämäni ekat rieskat. Sen jälkeen olenkin tehnyt niitä usein ja pidän aina kaapissa perunamuusijauhetta, josta saa nopsasti pyöräytettyä pellillisen rieskoja, kun alkaa tehdä niitä mieli. Lisään monesti joukkoon porkkanasosetta, se kun antaa kivan pienen makean vivahteen. Kivaa viikkoa!
VastaaPoistaPorkkana kuulostaakin hyvältä lisältä rieskoissa, nam!
PoistaMukavaa viikkoa sinulle!
Näyttääpä hyviltä!
VastaaPoistaTäytyypä joskus kokeilla. Kiitos ohjeesta!:)
Olepa hyvä vaan, nämä oli kyllä tosi herkkuja!
PoistaRieskat...nam! Pitääpä tehdä muusia ihan vaan sen takia että voi lopuista tehdä rieskoja. :)
VastaaPoistaKivaa alkavaa viikkoa!
Perunamuusi jauheesta syntyy muusi nopeasti näitä rieskoja varten.
PoistaMukavaa viikkoa sinulle Sumi!
Mä olen tehnyt rieskoja juuri perunamuusijauheesta. Meillä kun ei tehdä enään pottumuusia ( ei oo isännän herkkua ) Lapset oli pieniä niin silloin väsäilin tuotakin ruokaa. Tosin keskimmäisellä on maitoallergia, piti aina muistaa jättää koko peruna hänelle.
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä sun rieskat ja helppo resepti.
Tämä tosiaan on helppo resepti ja tänään aion näitä yaas lisää leipoa!
PoistaRieskat on niiiiiin hyviä! <3 Nyt en ole voinut niitä hetkeen syödä, kun vehnä aiheuttaa oireita. Pitäisi löytää sellainen rieskaversio, jossa ei ole vehnää. Kaipa niitäkin on olemassa, kun jaksaisi katsella ympärilleen enemmän :D
VastaaPoistaNämä varmaan onnistuu esim. gluteenittomilla jauhoillakin tehdä. Perunahan tässä on se pääaine. Testaa ja tule kertomaan mitä tykkäsit!
PoistaOijoi, miten nämä osaavatkin näyttää noin hyviltä! ♥
VastaaPoista