Kerrankin voin sanoa, että minulta on moni pyytänyt ohjeita sekä tekemiini sämpylöihin että myös juustokakkuun.
Pyyntönne on kuultu ja tähän yritän nyt parhaani mukaan muistella, että miten paljon laitoin mitäkin ainesosaa resepteihin.
Minullahan on paha tapa vain läiskiä kaikkea kippoon ja sekoitella, joten nyt oikein laitan harmaat aivosoluni koetukselle (kuten Hercule Poirot sanoisi) teidän vuoksenne :D
Aloitetaan vehnäsämpylöistä:
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
n.5 dl vehnäjauhoja
Näissä sämpylöissä tärkeintä nostatusvaiheessa oli se, että unohdat leipovasi sämpylöitä :)
Muistat sitten parin tunnin kuluttua, että ai niin minullahan oli sämpylätaikina kohoamassa!
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja tee sämpylät valmiiksi pellillä.
Kohota vielä 15-30 minuuttia.
Ennen uuniin laittoa heittele sormin vettä sämpylöiden päälle ja anna lopun veden jäädä uunipellille.
Paista n.12 minuuttia ja nauti lämpimänä!
Juustokakun ohjetta pyydeltiin myös minulta ja teinkin meille pienen juustokakun viikonlopun herkutteluun, joten tämän ohjeen muistan huomattavasti paremmin kuin tuon sämpyläohjeen.
Sydänvuoan halkaisija 20cm.
2dl kuohukermaa
200g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 pienen sitruunan mehu + kuori raastettuna
Pohjana tässä kakussa n.150g suklaahippukaurakeksejä ja 50g sulatettua oivariinia sekoitettuna.
Normaalisti käytän pohjaan digestivekeksejä, mutta näilläkin kekseillä pohjasta tuli aivan ihana ja vähän suklainen myös.
Vatkaa kerma tiukaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.
Lisää sitten maitorahka ja tuorejuusto.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu täytteeseen ja sekoita vielä kunnolla.
Laita täyte vuoan pohjaan taputellun keksipohjan päälle ja nosta kakku ainakin neljäksi tunniksi jääkaappiin.
Ilman liivatetta tehty kakku vaatii mielestäni vähän enemmän aikaa "kiinteytyäkseen" kuin liivatteella tehty kakkunen.
Koristelin kakun puolikkailla suklaahippukekseillä sekä erilaisilla suklaamunilla.
Lopputulos oli ihanan raikas vaikka kakussa olikin reippaasti suklaata mukana.
Ihanaa viikkoa teille kaikille <3
Ihanaa, että laitoit reseptit, nam. <3 Kivaa pääsiäisviikkoa Outi.
VastaaPoistaOlepa hyvä vaan ja ihanaa viikkoa sullekin Tiiuli ❤️
PoistaOlinkin jo unohtanut sämpylöitten olemassaolon, alkuvuodesta vielä leivoin silloin tällöin. Mulla on aina sama ongelma, niistä tulee vähän lättänöitä ... Kiitos reseptistä ja inspiksestä <3 Ihanaa viikkoa Outi <3
VastaaPoistaIhanaa olla inspiraationasi.
PoistaHalauksia viikkoosi Taru ❤️
Kiitos resepteistä! Sämpylät näyttävät maukkaan kuohkeille ja juustokakku niin suklaisen herkulliselle <3 Aurinkoisia pääsiäisviikon päiviä <3
VastaaPoistaOli kyllä kummatkin onnistuneita leipomuksia.
PoistaKivaa viikkoa sinullekin Tarja ❤️
Yksi ehdoton lempparini on hyvin samalla tyylillä tekemäni lime-sitruunajuustokakku. Ihanan raikas ja ihan sulaa suuhun. Kiva keväällä ja kesällä kahvipöydässä. 😊
VastaaPoistahttps://naissanelioissa.wordpress.com/2021/03/29/jos-elaisi-vaan-tassa-hetkessa/
Juustokakkujen tekeminen on myös kivaa, eikä siihen mene pitkäTi aikaakaan.
PoistaKivaa pääsiäisviikkoa Iitu ❤️
Nam , herkullisen näköiset sämpylät ja kakku myös. Hyvää uutta viikkoa Outi.
VastaaPoistaOli kyllä niin hyviä. Ihanaa viikkoa sulle Jael ❤️
PoistaNam :) <3
VastaaPoistaHih, oli nameja ❤️
PoistaIhanan simppeleitä ja arjessa hetkessä valmistuvia reseptejä, nam!
VastaaPoistaAurinkoa keskiviikkopäivääsi!
Mums mitä herkkuja!
VastaaPoistaIhanaa pääsiäistä <3
Ihana juustokakku! Ja tuo koristelu on aivan nappisuoritus :)
VastaaPoista