Miehellä on viime aikoina ollut koti-ikävä ja myös ikävä marokkolaisia herkkuja.
Minä sitten hyvänä vaimona olen näitä herkkutoiveita yrittänyt toteuttaa, koska koti-ikävää en osaa parantaa.
Olen opiskellut youtuben ihmeellisessä maailmassa herkkujen teko-ohjeita ja kirjoitellut ohjeita suomeksi talteen.
Tällä kertaa vuorossa ovat Baghrir letut!
Lettujen teko on melko nopeaa puuhaa ja kuulemma onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä.
Tässä ohjeessa mittana toimii kuppi, ihan sama mikä kuppi, kunhan käytät samaa kuppia kaikkiin kuppia vaativiin mittoihin.
Tässäpä tuo taikinan ohje:
1 kupillinen mannaryynejä
½ kupillista vehnäjauhoja
½ pussia kuivahiivaa
½ rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää niihin sitten 2 kupillista lämmintä vettä.
Sekoita hetki ja sitten kaada taikina blenderiin.
Sekoita taikinaa blenderissä 2 minuuttia.
Kaada taikina takaisin kulhoon ja sekoita taikinaan vielä ½ rkl leivinjauhetta.
Anna taikinan levätä 10 minuuttia ennen lettujen paistamista.
Lämmitä paistinpannu valmiiksi keskilämmölle.
Pannulle ei laiteta öljyä eikä voita paistamiseen, joten pannun on hyvä olla sellainen, jonka pintaan ei taikina tartu.
Lettu paistetaan vain toiselta puolelta ja taikinaan kuuluu tulla mahdollisimman paljon reikiä.
Vähän oli voittajafiilis kun ensimmäiseen lettuun alkoi muodostua reikiä.
Otin tästä oikein miehelle videon, jonka lähetin hänelle töihin :)
Kattaus on valmis!
Letut nautitaan sulan voin ja hunajan kera.
Parasta on keittää näiden kaveriksi joko minttuteetä tai maitokahvia.
Kun kiitokseksi saat suukkoja ja kuiskauksen korvaan, että olet parasta mitä hänelle on tapahtunut, voisi sanoa, että herkkupuoli on ikävän osalta nyt aikalailla taputeltu <3
Ihanaa sunnuntaita teille kaikille <3
Vau! Varmasti herkkua ja kauniisti ajateltu ja tehty.
VastaaPoistaMitäpä sitä ei oman rakkaansa eteen tekisi <3
PoistaVoi että,koti-ikävä onkin paha juttu!Onneksi olet tarmokas nainen ja tunnettu sanonta onkin,että tie miehen sydämeen vie vatsan kautta.Pian hänkin varmaan pääsee käymään kotiseudullaan.Siihen asti mentävä herkkuruuilla!
VastaaPoistaToivottavasti vielä tänä vuonna pääsisi äitiään katsomaan. Onneksi nykytekniikan avulla saadaan nähdä toisiamme, vaikkakin vain videopuhelujen kautta, mutta silti!
PoistaMukavaa viikkoa sinulle Tuovi <3
Ei taida päästä Marokkoon tällä hetkellä tuon viheliäisen taudin takia. Meilläkin Aurinkomatkat perui jo toisena kesänä Turkin matkat ja tytär haluaisi kovasti päästä tapaamaan isäänsä. Jospa vuoden päästä tilanne olisi jo toinen.
VastaaPoistaMinusta Marokossa on rajat vieläkin kiinni, joten ei taida ihan heti reissu olla ajankohtainen.
PoistaVoihan harmitus tuon teidän reissun kanssa, toivottavasti jo ensi vuonna pääsette Turkissa käymään <3
Ovatpa ihanan näköisiä. En olekaan aiemmin edes kuullut tuollaisista letuista.
VastaaPoistaIkävä on kurja juttu. Varsinkin näinä aikoina, kun ei matkustamisesta oikein tiedä, voiko vai ei.
Toivottavasti myös jalkasi on jo parempi.
Aurinkoa uuden viikon alkuun!
Jalka voi jo vähän paremmin, kiitos! Minusta on hyvä, että Rachid nyt ottaisi rokotteet ennen kuin pääsee reissuun, olisi edes jonkin asteinen suoja reissaajalla. Toivottavasti jo loppuvuodesta pääsisi kotimaahan käymään.
PoistaAurinkoista viikkoa sinulle Minna <3
Nam, hyvältä kuulostavat:)Olen nähnyt tuollaisia täällä, mutta en tiennyt nimeä ,joten nyt on sekin:) Hyvää uutta viikkoa Outi:) Onneksi lievität miehesi ikävää noilla herkuilla :)
VastaaPoistaNäitä taitaa olla eri nimillä eri maissa. Tosi helppoja oli kyllä tehdä ja mikä parasta, maistuivat kuulemma hyviltä miehenkin mielestä.
PoistaIhanaa viikkoa sinulle Jael <3
"Tässä ohjeessa mittana toimii kuppi, ihan sama mikä kuppi, kunhan käytät samaa kuppia kaikkiin kuppia vaativiin mittoihin."
VastaaPoistaÄlä vaan nyt sano, että tämä toimii myös jenkkiresepteihin, joissa on tuo mystinen kuppi mittana :D
Minusta tuo kupin mitta on ollut aina n.2,5dl eli suunnilleen Muumi mukin verran :)
PoistaIhana lukea uusista resepteistä ja mauista maailmalta - näihin löytyisi ainesosat kotoa joten voisi kokeilla! Vähän muistuttavat ulkoisesti intialaisia Dosa-lettuja. Ihanan herkullista uutta viikkoa & tsemppiä jalan kanssa!
VastaaPoistaVarmasti ovatkin aika samanlaisia kuin nuo Dosa-letut.
PoistaKiitos tsempeistä, eiköhän tämä tästä vielä iloksi muutu.
Kaunista viikkoa sinulle Heli <3
Kotipuolen reseptillä loihditut letut ovat varmasti lohturuokaa parhaasta päästä! Hienoa, kun teillä kokataan monikulttuurisia herkkuruokia. Makumatkat maailmanääriin korvaavat pikkuisen matkakuumetta, joka meidän kaikkien on täytynyt lykätä taka-alalle näinä korona-aikoina.
VastaaPoistaLeppoisen lämmintä kesän alkua!
Ehdottomasti molemman maan parhaat herkut tehdään meidänkin kotona. Siihen kun lisää vielä Italian ja Ranskan herkkuja niin ai että kuule!
PoistaMakumatkailu taitaa olla nyt se turvallisin matkavaihtoehto :)
Aurinkoista viikkoa sinulle Teija <3
Onneksi on herkullisia konsteja, joilla voi pahinta koti-ikävää lievittää. Tällä reseptillä saa myös lievitystä matkakuumeeseen. Aurinkoa viikkoosi!
VastaaPoistaMakumatkailu on ihan parasta ja turvallisinta matkailua näin korona aikaan.
PoistaAurinkoa myös sinun viikkoosi Tarja <3
Just meinasin sanoa, että ihanaa kun olet alkanut kokkailee näitä Marokkon herkkuja, kivoja ja erilaisia reseptejä. <3
VastaaPoistaJuuri tuossa mieheltä kyselin, että mitäs seuraavaksi tekisin :)
PoistaKivaa viikkoa sulle Jonna <3
Omg tahtoo, ihanaa kun laitoit reseptin Outi. <3 Aurinkoa päivään. <3
VastaaPoistaKiva laittaa reseptit talteen tänne blogiin. Kävin viimeksi omasta blogista katsomassa toisten marokkolettusten ohjettakin :)
PoistaAurinkoa ja halauksia sinun tiistaihin Tiiuli <3
En ole tällaisista lettusista kuullutkaan. täytyykin kokeilla.
VastaaPoistaKuppina pitäisi varmaan olla se jenkkikuppi n. 2,5 dl jotta hiivan ja sokerin määrä pysyy oikeana.
Muumi kupilla minä näitä aineksia mittailin, joten varmaan tuo 2,5dl mitta olisi ihan ok.
PoistaKivaa viikkistä Tuuli <3