Mietin ääneen miehelleni, että mitä sitä kirjoittaisi blogiin?!
Mies siihen, että kirjoita näistä pasteijoista joita teen, kun taitaa porukat tykätä näistä meidän ruokajutuistakin.
Totta, kiitos rakas ideasta <3
Tässäpä teille siis Rachidin herkullisten broileripasteijoiden ohje.
Pasteijat Rachid tekee aina kevätrulliin tarkoitetuista taikinalevyistä.
Taikinalevyjä saa etnisistä kaupoista, joissa muutenkin kannattaa käydä.
Sieltä saa halvalla ostettua mausteita, oliiveja, lihoja, kastikkeita ja pakasteita.
Isoimmissa liikkeissä on myös paistopisteitä, joista voi löytää ihania piirasia, rinkeleitä ja baklavaakin.
Pasteijoiden sisään tulee broilerisuikaleita sekä "lehmäjuustoa" eli sulatejuustoa.
Rachid osti yhden paketin broilerisuikaleita hunajamarinadissa ja toisen ilman marinadia.
Hän raastoi joukkoon 2 valkosipulinkynttä ja maustoi suikaleet pippurisekoituksella, ripauksella suolaa, paprikajauheella, seitsemän mausteen sekoituksella sekä sriracha kastikkeella.
Mausteita kannattaa laittaa runsaasti, koska juusto lieventää mausteiden makua.
Broilerisuikaleista valutetaan ylimääräinen neste pois, koska muuten pasteijat eivät pysy kasassa paistettaessa.
Tässä vähän kuvaa täyttövaiheesta ja valmiiksi käännelty pasteija.
Rachid teki sitten saman vielä 12 kertaa uudestaan ja sitten päästiinkin jo paistelemaan.
En minä kyllä tehnyt mitään, mutta olin hyvänä tukena ja pitämässä paistelijalle seuraa :)
Paisteijat paistui rypsiöljyllä.
Valmiit pasteijat nostetaan vielä paperin päälle jäähtymään.
Paperi imee myös liiat öljyt pois.
Ai että nämä oli taas niin hyviä.
Seuraavat pasteijat syödäänkin jo sunnuntaina, kun tytär tulee kotiin käymään.
Pidätkö sinä pasteijoista?
Mikä on suosikkitäytteesi?
Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille kaikille <3
Niin ihana resepti jälleen. 😋Maistuis. 😍
VastaaPoistaKivaa torstaita Outi. 💛
Tänäänkin ollaan pasteijoilla herkuteltu, voi nam!
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa Tiia <3
Oi! Varmasti maistuisi. Nam. :)
VastaaPoistaOn nämä kyllä niin hyviä, nam!
PoistaOoo, oispa ihanaa vaihtelua omiin pasteijoihin, tuppaan tekemään aina samalla kaavalla :D
VastaaPoistaMinäkin teen omat pasteijat aina lehti- tai voitaikinasta, joten tällaiset pasteijat maistuvat oikein hyviltä välillä.
PoistaTodellakin pidän teidän ruokajutuistanne! Näyttää taas niin herkulliselle. Tykkään pasteijoista. Kaikki täytteet ovat hyviä, mutta oman äidin tekemä lohitäytteinen pasteija on kyllä lempoarini. Hyvää viikonloppua ♡
VastaaPoistaIhanaa kuulla, että meidän ruokajutut kiinnostavat. Minua aina harmittaa tämä kala-allergiani, en pääse kaloilla ja äyriäisillä herkuttelemaan.
PoistaMukavaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3
Nam😋 Kypsensittekö siis friteeraamalla 🤔 Hyvä muistutus etnisistä kaupoista. H.gissä asuessa käytiin Hakaniemen ViiVoanissa useinkin 😍. Herkkuja ja aurinkoa viikonloppuun ☀️💚
VastaaPoistaEspoon keskuksessa on parikin etnistä kauppaa, kannattaa niissä vierailla. Mies käy usein Itäkeskuksessa asti kaupoilla, kun siellä tutut kauppiaat.
PoistaKypsennettiin öljyssä paistamalla.
Aurinkoa alkavaa viikkoosi <3
Kylläpä näyttävät herkullisilta!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle Outi<3
Ja maistuvat vielä paremmilta kuin näyttävät :)
PoistaIhanaa uutta viikkoa sinulle Kristiina <3
Herkullisen näköiset pasteijat tosiaankin:) Minäkin ostin Helsingissä aina mausteita ym. etnisistä kaupoista, etenkin ViiVoanista. Oikein ihanaa viikonloppua Outi:)
VastaaPoistaNämä pasteijat on kyllä meidän perheen suurta herkkua <3
PoistaNoista etnisistä kaupoista voi löytyä vaikka mitä herkkuja. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3
Kylläpä näyttää hyviltä. 🤤
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Outi. ❤️
Nämä on kyllä todella hyviä, jotenkin mausteisuus ja juuston pehmeys yhdessä on täydellistä.
PoistaIhanaa tulevaa viikkoa sinulle Jonna <3
Broileri on suosikki meillä ruoassa ja näitä voisi tehdä meilläkin iltapalaksi. Mukavaa viikonloppua sinulle!
VastaaPoistaKannattaa testata, on kyllä hurjan hyviä.
PoistaKivaa sunnuntai-iltaa sinulle Aikku <3
Namnam :) Tykkään pasteijoista mutta harvakseltaan tulee tehtyä. Ihanaa iltaa <3
VastaaPoistaOn näissä aina hommaa, että saa valmista. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo tai tässä tapauksessa maistuu.
PoistaMukavaa iltaa sinullekin Maikku <3
Broileri sopii kyllä todella hyvin monenlaiseen ruokaan.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita sinulle Suvi!
Tämähän kuulostaa hyvältä miten kauan näitä paistetaan öljyssä. Laitetaanko öljy kattilaan vai pannulle. Eli onko uppo kypsennys.
VastaaPoistaPannulla öljyssä paistellaan eli ei upoksiin asti. En osaa tarkkaa aikaa sanoa, että paljon kestää per puoli paistella, mutta kun väri on kauniin ruskea, on pasteija valmis. Taikina on ohutta ja täytteet valmiita, joten pasteijat tulevat myös valmiiksi nopeasti.
Poista