Olin pari viikkoa sitten ostanut pakkaseen filo-taikinaa.
Eilen päätin tehdä siitä sunnuntain herkun.
Kutsun tätä laiskan naisen "baklavaksi", koska oikaisen kaikissa mahdollisissa baklavan ohjeen osissa :)
Rypistin taikinalevyjä silikonivuokaan.
Käytin tähän koko paketin taikinaa.
Tämän jälkeen kaadoin juoksevaa margariinia taikinan päälle.
Rouhin noin desin verran pistaasipähkinöitä.
Ostin tuollaisia valmiiksi kuorittuja pähkinöitä.
Raastoin lisäksi yhden mandariinin kuoren taikinan päälle.
Loppu mandariinikin tuli myöhemmin käyttöön.
Ripottelin taikinan päälle pähkinät sekä raastetun mandariinin kuoren.
Paistoin herkkua 180 asteisessa uunissa, uunin keskitasolla, vähän päälle 30 minuuttia.
Paistuessaan taikina muuttuu kauniin ruskeaksi ja irtoaa näkyvästi silikonivuoan reunoista.
Herkun ollessa uunissa, keittelin vielä siirapin lisämakua antamaan.
Siirappiin laitoin 1dl vettä, yhden mandariinin mehun, 1dl sokeria ja 1tl vaniljasokeria.
Keittelin siirappia 10 minuuttia ja tämän jälkeen siirsin sen jäähtymään.
Valmiin "baklavan" päälle kaadoin alle puolet makusiirapista.
Annoin siirapin imeytyä ja lopulta sain siirrettyä koko herkun tarjoilulautaselle.
Voin sanoa, että tämä laiskan naisen "baklava" menee kirkkaasti jatkoon.
Mies jo suunnitteli, että tämän kanssa voisi syödä vaikka vaniljajäätelöä.
Sen verran makeaa on tämä herkku, että yksi pala kahvin kanssa riitti.
Herkuttelitteko te viikonloppuna?
Mikä on suosikki leivonnaisesi?
Mukavaa viikkoa teille kaikille <3
Ihan uusi tuttavuus minulle tuo baklava. Maku varmaan ihan mahtava!
VastaaPoistaIhanaa päivää sinulle<3
Oikea baklava on vielä paljon makeampaa kuin tämä ja siinä on enemmän pähkinöitä. Maku oli kyllä hyvä ja mies tämän herkun söi loppuun :)
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle <3
Kiitos, kiitos, kiitos😊 ihan mahtava ohje.
VastaaPoistaIhanaa, että tykkäsit <3
PoistaNam, varmasti hyvää! Meillä tulee herkuteltua (ihan liikaa) mm jäätelöllä jota täytyy saada joka viikonloppu :) Mukavaa illan jatkoa <3
VastaaPoistaMun mies on sellainen jätskiherkuttelija. Ostin maanantaina 8 tuuttia, en ole syönyt yhtään ja jäljellä on 3 :D
PoistaMukavaa iltaa sinullekin Maikku <3
Nam nam😋Baklava om kyllä hyvää,ja aikoinaan oli ihan himokin sellaiseen,mutta nykyään liian makeaa mulle.Kaunista tätä viikkoa Outi❤️
VastaaPoistaAito baklava on todella makeaa, tämä ei ole niin paljon :)
PoistaKaunista loppuviikkoa sinullekin Jael <3
Oih kuulostaa täydelliseltä herkulta, erityisesti myös siksi, että ohje on HELPPO. Valoa ELOviikkoon Outi <3
VastaaPoistaTämä testailu menee kyllä niin jatkoon. Ajattelin tehdä äidillenikin tätä joku päivä. Kaunista loppuviikkoa sinulle Taru <3
PoistaNäyttää herkulliselle.Meillä oli viikonloppuna vain kaupan valmiit suklaaleivokset ja lasi kuohuvaa.Leiponut en ole nyt vähään aikaan.
VastaaPoistaSuklaaleivokset kuulostavat niin hyviltä myös.
PoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle Aikku <3
Voi kun olisikin enemmän aikaa leipoa! Ehkä tulevaisuudessa. Baklavaa en ole tainnut koskaan syödä, mutta vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta. :)
VastaaPoistaBaklavaa saa ostettua valmiina etnisistä kaupoista, on hyvää, pähkinäistä ja makeaa :)
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Minna <3
Toi nimi oli kyllä tuttu, mutten en ole koskaan maistanut . Siten en oo edes tehnytkään. Mutta tosi herkulliset ainekset ja valmis paistos.OLi tossakin kova työ vaikka vähän oikoilit.
VastaaPoistaNo olihan tuossakin toki hommaa, mutta paljon helpommalla pääsin kuin oikean baklavan teossa.
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Tuija <3
Kiitos ohjeesta. Luulin aikoinaan etten pitäisi Baklavasta, ennen kuin Turkissa maistoin ja sehän on todella hyvää.
VastaaPoista<3
Leivoitpa kekseliäästi oikoen! Tiedätkö, en ole koskaan maistanut baklavaa enkä oikein osaa kuvitella sen makua. Näköjään se on lehtevyyden lisäksi aika makeaa; taidan maistaa kun törmään siihen kahvilan tiskillä :)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Outi! <3