Enpä ole tällaista kakkua ennen leiponutkaan.
Miehenihän tykkää aamukahvin kanssa syödä jotain vähän makeampaa, joten kuivakakut ja keksit ovat hänen suosiossaan.
Meillä oli piimän loppu menossa vanhaksi ja ajattelin, että nyt voisinkin testata kakun tekoa piimäpohjaan.
Ohje on omani, koska mäiskin aina sitä sun tätä näihin leipomuksiini :)
4dl AB-piimää
3dl sokeria
2rkl juoksevaa hunajaa
200g leivontamargariinia
2 kananmunaa
6dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
3tl vaniljasokeria
Sulatin ensin leivontamargariini ja lisäsin siihen sitten sokerit.
Vaahdotin seoksen, jonka jälkeen lisäsin siihen kananmunat sekä piimän.
Sekoitin taas kunnolla ja tämän jälkeen lisäsin taikinaan leivinjauheen, kardemumman, hunajan ja jauhot.
Tällä kertaa voitelin silikonivuoan sulalla margariinilla.
Paistoin kakun 175 asteisessa uunissa n.55 minuutin ajan.
Annoin kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin kumosin sen tarjoilulautaselle.
Ripottelin päälle vielä tomusokeria koristeeksi.
Kakusta tuli ihanan pehmeän makuista ja mehukasta.
Seuraavalla kerralla laittaisin ehkä vaahterasiirappia hunajan tilalle ja ehkä vähän enemmän kuin vain tuon 2 ruokalusikallista.
Mutta tällaista tämä ohjeeton leipominen on, opitaan virheiden kautta.
Tämä virhe ei kuitenkaan poista sitä, että kakku oli niin hyvää, että siitä on enää puolet jäljellä.
Tämä kakkuhan on sellainen, että se vain paranee päivä päivältä.
Ihanaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille kaikille <3
Siis näitä kuivakakkuja vois oikeasti tehä useammin! Kiva ohje tämä. Itsehän en ikinä osaisi heittää leipomuksia päästä :D
VastaaPoistaKivaa loppuviikkoa Outi! :)
Minä olen alkanut soveltamaan näissä leipomuksissa aikalailla viime vuosina. Ainoa missä katson tarkasti ohjeet on täytekakkujen teko :)
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa Minna <3
Voi nam! Kahvikakut on ihania. Tulee vain harvemmin tehtyä.
VastaaPoistaMinä teen aika usein miehelleni yllätykseksi. Niistä sitten riittää viikoksi aina herkuteltavaa aamuisin.
PoistaMukavaa sunnuntaita Marketta <3
Ihanaa lukea että on muitakin jotka leipovat "omasta päästä." Mulla tulee tosin hetkiä jolloin tulee mieleen että olisko sittenkin pitänyt tehdä ohjeen mukaan 😂 Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaTottahan se on, että aina ei voi onnistua, mutta toisaalta välillä sitä yllättyy itsekin miten hyvää jostain tuli. Sitten vaan harmittaa se, että ei tullut kirjoitettua reseptiä ylös :)
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa sinulle Jenni!
Kaunis malli kakussa ja varmasti hyvä. Minäkään en Minnan tavoin ikinä uskaltaisi omasta päästä aineksia kakkuihin laittaa, vaan aina mulla pitää olla tarkat määrät paperilla, vaikka olen jo ikäihminen. Johtuu varmaan siitä etten ole kovin innostunut ruoanlaittoon tai leipomiseen. Ihanaa syksyviikonloppua sinulle<3
VastaaPoistaMinä tykkään kummastakin hommasta yllättävän paljon. Tosin välillä kyllä tökkii se jatkuva ruokien mietintä :)
PoistaIhanaa syyspäivää sinulle Kristiina <3
Mä en ole leiponut kuivakakkuja varmaan 5 vuoteen. Jospa viikonloppuna innostuisi leipomaan! Iloa viikkikseen Outi <3
VastaaPoistaMinulla on tämä viikonloppu mennyt sämpylöitä vääntäessä :)
PoistaIhanaa syyspäivää sinulle Taru <3
Vanhan ajan kahvikakut best ja ihanasti vaan mehevöityvät vanhetessa : ) Herkullista viikonlopun odotusta!
VastaaPoistaTuosta kakusta riitti kivasti ihan perjantaille asti :)
PoistaHerkullista alkavaa viikkoa sinulle!
Kiitos reseptistä Outi ♥ Kuivakakuista tulee aina mieleen isoäitini herkulliset kuivakakut. Ehkä pitäisi itsekin leipasta.
VastaaPoistaKyllä kannattaa, koska tällaisista kakkusista riittää herkuteltavaa moneksi päiväksi.
PoistaMukavaa syyssunnuntaita sinulle Marjo <3
Piimäkakku on oikea klassikkojen klassikko :). Tai ainakaan meillä ei kotona muita kakkuja tehtykään. Vissiin se taika piilee siinä, että piimäkakkuun kelpaa ihan kaikki hapantuneesta maidosta lähtien. Ei oo niin justiinsa.
VastaaPoistaPitäisikin varmaan kaivaa oma kellastunut käsinkirjoitettu kakkuresepti esiin ammuvainaan aikaisen keittokirjan välistä ja yllättää ukkeli iloisesti :).
Meillä Rachid tykkää kuivakakuista todella paljon. Sitruunakakku on hänen suosikkinsa, sitä voisinkin tehdä seuraavaksi. Pienestä on tuo oma ukkeli onnellinen :)
PoistaIhanaa sunnuntaita sinulle Annukka <3
Mulle tulee piimäkakusta mieleen mummo, joka aina joskus teki sitä. Aina ihanan mehevää. Itse en ole koskaan tainnut tehdä.
VastaaPoistaKivaa viikonloppua Outi. ❤️
Sinäkin oot niin hyvä leipomaan, että äkkiä kuule väännällät piimäkakun mummon muistoksi <3
PoistaKivaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3
Aijai nams ja sitten jos tällaista on tarjolla, vedän koko kakun. :) Ihanaa viikkistä Outi. <3
VastaaPoistaSehän näissä just on, että pitää aina itseään toppuutella, että ei mene koko kakku päivässä :)
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa Tiia <3
Piimäkakku on herkullinen kuivakakkujen klassikko ♡ Sinulla on kaunis kakkuvuoka ♡
VastaaPoistaKakkuvuoasta sen verran, että se on Kierrätyskeskus löytö eurolla :)
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3
Herkullisen näköinen kakku😍Muistan että olen joskus ikuisuus sitten leiponut piimäkakun. Kaunista tulevaa viikkoa Outi ❤️
VastaaPoistaTämä kakku oli kyllä ihanan mehevä, ei niin murustava yhtään kuin esim. miehen suosikki sitruunakakku :)
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3
Piimäkakkua minäkin olen leiponut ja hyvää on ollut. Hyvältä näyttää kakkusi enkä yhtään ihmettele että se on huvennut 🤗
VastaaPoistaAion kyllä tehdä pian taas uudelleen tällaisen kakkusen.
PoistaNäyttää oikein makoisalta. Pitäisköhän ostaa piimää ihan tämmöistä varten.😊
VastaaPoistaAnteeksi kun en ole kommentoinut pitkään aikaa. Tuntuu että on niin kiire ollut ettei ehdi edes blogissa käymään. Koitan parantaa tapani. 😊
Jokainen kommentoi kun ehtii ja jotkut ei kommentoi ollenkaan :) Tee puolesta piimästä kakku ja toisesta piimärieskoja.
PoistaKuivakakkua ei ole tullut tehtyä aikoihin, tätähän voisi kokeillakin, vaahterasiirappi varmasti antaisi herkullista makua.
VastaaPoistaJa tuolla siirapilla kakustakin tulisi varmasti vähän tummempi.
Poista