Minä olen taas kerran innostunut leipomisesta ja tällä kertaa ajattelin toteuttaa Tik Tokissa näkemäni omenapyörylöiden ohjeen.
Tämä on varsin simppeli herkku ja tätä varten tarvitset pari isoa omenaa ja paketillisin lehtitaikinalevyjä.
Aloitetaan kuorimalla omenat.
Omenoista tehdään renkaita.
Itse poistin keskustan tuollaisella muoviympyrällä...taitaa olla muuten pursotinpussista tuo osa.
Omenasta tulee oikeastaan käyttöön vain keskiosa.
Loput osat omenoista napsin suihini leipomisen ohessa :)
Lehtitaikinalevy suikaloidaan 4-5 osaan.
5 osaa osoittautui paremmaksi vaihtoehdoksi.
Suikaleita venytetään ennen kuin ne kieritetään omenarenkaiden ympärille.
Lopuksi renkaat voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan sokeria ja kanelia.
Minultahan tietysti oli kaneli loppunut, joten ripottelin päälle piparimaustetta.
Omenapyörylät paistetaan 225 asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan.
Sokeri tummuu pyörylöiden pintaan ja niistä tulee pinnaltaan ihanan rapsakoita.
Sisältä omena on pehmoista.
Vaikka lisäsin vielä valmiiden pyörylöiden päälle tomusokeria, ei näistä herkuista kuitenkaan tullut liian makeita.
Tämä ohje menee ehdottomasti jatkoon!
Helppo ja mielestäni myös edullinen leivonnainen.
Herkullista loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille <3
Onpas kauniin näköisiä! Näitä on pakko kokeilla. 😍
VastaaPoistaMies ihan innostui näistä ja kuulemma voin tehdä näitä pian taas uudestaan :)
PoistaKiitos Outi, ainakin minulle ihan uusi idea. Tuota aion kokeilla viikonloppuna.t.Selja
VastaaPoistaMinäkään en ollut ennen tällaisiä tehnyt ja vähän epäilin, että tuleeko omenasta pehmosta, mutta hyvin onnistuivat.
PoistaHyvännäköisiä ovat!Ja maistuvat myös herkulliselle.Tykkään myös omppuja käyttää leivonnassa.
VastaaPoistaMinäkin tykkään omenan mausta leivonnaisissa. Tykkään tortutkin tehdä omena-kanelimarmeladilla luumun sijaan.
PoistaKuulostavat tosi hyviltä. Omena on aina herkullinen lisä leipomuksiin. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle Outi<3
VastaaPoistaNämä meni kyllä heti jatkoon :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3
PoistaHei kiva uusi ohje omenoista . Varmasti kokeilen jo ensi viikolla Omenia on edelleen mutta ensin pitää syödä ne omat kakut .
VastaaPoistaTäytyy varmaa pian tehdä näitä lisää, maistuivat niin hyvin tuolla ukkelillekin :)
PoistaTodella herkullisen näköisiä ja niin helppokin! Näitä teen takuulla - kiitos Outi ohjeesta ❤️
VastaaPoistaKannattaa tosiaan tehdä, olivat niin hyviä sekä maidon, että kahvin kanssa!
PoistaOoh näitä pakko tehdä. Jädeä kylkeen tai vaniljakastiketta. Ihanaa viikonloppua Outi. <3
VastaaPoistaVaniljajätskin kanssa varmaan olisivat ihan extra hyviä :)
PoistaIhanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa Tiia <3
Nam, mitä herkkua <3 Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOlepa hyvä vaan. Kerrankin oli tarpeeksi simppeli ohje Tik Tokissa :)
PoistaHauska idea ja varmasti herkullisia! Minä olen harmikseni allerginen omenoille. Mukavaa viikonloppua Outi ♥
VastaaPoistaVoihan harmitus, en muistanutkaan tuota sinun omena allergiaa. Mietin, että voisikohan näitä tehdä ananaksilla?!
PoistaMukavaa sunnuntaita sinulle Marjo!
Oi nam! Ihanan näköisiä!
VastaaPoistaNättejä ja ihan mielettömän herkullisia nämä oli kyllä!
PoistaMähän teen vaan yksinkertaisia leipomuksia, joten suurkiitos - menee kokeiluun <3 Iloa uuteen viikkoon!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti kokeilla, oli ihan hurjan hyviä.
PoistaKivaa viikkoa sulle Taru <3
Ihana yhdistelmä, varmasti tykkäisin :) Mukavaa maanantai-iltaa Outi <3
VastaaPoistaOli kyllä niin hyviä. Helpommallakin pääsee, jos lohkoo omput ja laittaa ne vaan taikina kolmion sisään...pitääkin testata näitä myös noin :D
Poista