tiistai 31. tammikuuta 2023

Papupataa ja patonkeja

 



Innostuimme taas yhteisestä keittiöhetkestä Rachidin kanssa viikonloppuna ja lauantai-iltana hän laittoikin pavut likoamaan veteen yön yli.
Suunnitelmissa oli tehdä papupataa a la Rachid sunnuntain ruoaksi.
Rachid on tottunut, että kaiken ruoan kanssa syödään leipää (paitsi pizzan ja tortillojen) ja koska minua sattui leivotuttamaan, niin päätin tekaista meille pari patonkia ruoan kaveriksi.


Patonkeihin tuli:
4 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ dl öljyä
n.11 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja

Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen.
Joukkoon lisätään suola ja hunaja.
Jauhoja lisätään vähitellen ja öljy lisätään taikinaan alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan nousta ainakin puolituntia.
Tämän jälkeen painele taikinaa alaspäin ja anna kohota taas 15 minuutin ajan.
Jaoin taikinan kahteen osaan, mutta tästä määrästä olisi hyvin saanut kolmekin patonkia.
Leivoin patongit muotoonsa ja annoin vielä kohota 15 minuuttia pellillä, pyyhkeen alla.
Lopuksi leikkasin patonkien pintaan viillot ja paistoin ne 250 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.


Papupadasta tuli ihanan tulista, kun Rachid lisäsi siihen valmistusvaiheessa Sriracha-kastiketta.
Tätä herkkua syötiin sekä sunnuntaina että vielä maanantainakin.
Olemme muutenkin yrittäneet tehdä kasvisruokaa kerran pari viikossa.
Rakastan papu- ja linssiruokia!

Tällainen ruokaisa postaus tällä kertaa :)
Syötkö sinä usein kasvisruokia?
Mikä on kasvisruoka suosikkisi?
Herkullista viikkoa teille kaikille <3





13 kommenttia:

  1. En ole tainnut koskaan tehdä papupataa, sillä niin paljon kuin pavuista tykkäänkin - mun vatsa ei. Mutta kasvisruoasta tykkään, eilen tein just Sutkautuksia Tarun inspiroimana couscous-salaattia! Mukavaa kuun vaihdetta Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aikamoisesti nuo pavut laittaa vatsan rupsuttamaan, mutta on niin hyvää, että en välitä :) Couscous-salaatit ovat niin hyviä. Ihanaa helmikuuta sinulle Maikku <3

      Poista
  2. Rachidin papupata näyttää niin herkulliselta, että olisi kiva jos ehtisit joskus kirjoittaa reseptin!
    Minäkin tykkään kovasti papu- ja linssiruoista, varsinkin talviaikaan ne maistuvat. T.Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaan yrittää ottaa noita mittoja ylös. Meillä on Rachidin kanssa paha tapa vaan läiskiä kaikkea pataa, ei tule juuri niitä mittailtua :)
      Kivaa helmikuuta sinulle Selja!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää kumpikin . Minun pitäisi kokeilla myös noita sinun patonkeja . Samoin tuo papupata kiinnostaa mutta tulisuudesta en minun vatsa ei kestä .
    Puhuimme juuri että kasvispitoisia ruokia pitäisi tehdä useammin .
    Sienikeitto on meidän yksi lemppari ja kasvissose keitot .
    Kivaa loppuviikkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätä vaan tuo chili pois niin passaa sinullekin. Me tykätään tulisesta. Aina vitsailen, että ruoka on silloin hyvää kun nenästä valuu räkä :) Kasvissosekeitot on minustakin niin hyviä.
      Kivaa alkanutta helmikuuta sinulle Nila <3

      Poista
  4. Tuore, itsetehty patonki on parasta mitä tiedän! En olekaan muistanut leipoa sitä aikoihin, joten kiitos inspiksestä Outi. Pavut puolestaan on sellaisenaan vähän tuhtia vatsan kannalta, mutta olen ujuttanut niitä kyllä moniin ruokiin.
    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavut tosiaan käy aika moneen ruokaa. Ystäväni Mia laittaa papuja nachopeltiinkin.
      Ole hyvä inspiksestä vaan :) Mukavaa helmikuuta sinulle Maarit <3

      Poista
  5. Pitäisköhän opetella tekemään pavuista jotain sillä minä tosiaan tykkään niistä. Turkissa saa ihania kasviruokia ja oikein odotan että pääsen syömään niitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pavuista syntyy helposti hyvää ja täyttävää ruokaa ja on muuten edullistakin. Turkissa varmasti saakin syödä vaikka mitä herkkuruokia.
      Mukavaa helmikuuta sinulle Sude <3

      Poista