Hätä keinot keksii, sanoi vanha kansa.
En voi väitellä viisaampien kanssa, koska nyt pääsin itsekin sen toteamaan.
Olin luvannut tehdä broilerin fileleikkeitä kermaisessa kastikkeessa, mutta olin sitten unohtanut ostaa ne kermat.
Katselin ympäri keittiötä, että mitäs sitä nyt keksisi, kun silmiin osui corn flakes pussin loppu.
Murskasin maissihiutaleet vähän pienemmiksi ja lisäsin niiden sekaan
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
pippurisekoitusta
suolaa
Pyöritin broilerin fileleikkeet (5kpl:tta) ensin jauhoissa, sitten kananmunassa (tässä käytin kaksi kananmunaa) ja tämän jälkeen kuorrutin fileet maissihiutaleissa.
Paistoin fileleikkeisiin hyvän pintavärin paistinpannulla.
Paistamiseen käytin juoksevaa margariinia.
Lopuksi vielä nostin fileet vuokaan ja viimeistelin paiston 200 asteisessa uunissa n.12 minuuttia.
Siinä ajassa valmistui air fryerissa myös ranskalaiset pihvien kaveriksi.
Näistä rapsakoista fileleikkeistä tulikin nyt perheen miesten uusia suosikkeja ja tämä ei jäänyt viimeiseksi kerraksi kun näitä pääsin tekemään :)
Olemme testanneet fileleikkeitä tällä tavalla valmistettuina myös hampurilaisiin ja kyllähän ne toimi ihan älyttömän hyvin.
Tässä tapauksessa lopputulos taisi olla parempi kuin alkuperäinen ruokaidea.
Ihanaa viikonloppua kaikille <3
Kuulostaa todella hyvältä, maistuis varmaan meillekin. Ihanaa viikonloppua Outi <3
VastaaPoistaKannattaa testata, on hyvää. Kivaa viikkoa sinulle Maikku <3
PoistaHyvää ja helppoa! Kivaa viikonloppua Outi :)
VastaaPoistaTodella hyvää oli kyllä. Tälläkin viikolla on muuten nämä menussa :)
PoistaKivaa viikkoa sinulle Minna <3
Hyvä idea tuo maissihiutaleilla panerointi, nam!
VastaaPoistaKävisi varmasti hyvin vaikka pakasteseitistä tehtyjen kalapuikkojen valmistamiseen. T.Selja
Kävisi varmasti oikein hyvin kalankin kanssa. Testaapa ja tule sitten kertomaan, että miltä maistui <3
PoistaHyvältä näyttää. Mahdottomasti on broilerinkin hinta noussut kaupoissa, ennen muka niin edullista lihaa. Vaan mikäpä nyt ei olisi kallistunut ja jotain on syötävä kuitenkin. Teillä tehdään niin herkkuruokia, että taidankin muuttaa teille asumaan. =D
VastaaPoistaJuu tervetuloa vaan, täällä on yksi huonekin vapaana :)
PoistaVarmasti hyvää tuli varmaan raprakka pinta mutta pitäisi saada niitä maissihiutaleita vähän pienemmässä rasiassa .Emme ole varmaan koskaan itse syöneet niitä ,lapset aikoinaan kyllä .
VastaaPoistaNäistä tulee kyllä ihanan rapsakoita. Minä sain nuo maissihiutaleet Lidl:stä ilmaiseksi, kun on se Lidl app puhelimessa :) No nyt on sitten tullut ostettua jo lisääkin noita :)
PoistaNäyttävätkin tosi rapsakoilta. Minähn en syö lihaa, mutta tuota voisi soveltaa vaikka tofuun.Mukavaa viikonloppua Outi❤️
VastaaPoistaTosi hyvä idea muuten yhdistää tämä päällinen tofuun.
PoistaMukavaa viikkoa sinulle Jael <3
Näyttävät niin hyviltä. Multa tuollainen kekseliäisyys ja soveltamisen taito puuttuu kokonaan. Olen sellainen että jos jokin ainesosa puuttuu, menee heti sormi suuhun.
VastaaPoistaMukavaa päivän jatkoa sinulle<3
Minun ystävät aina nauravat, että voin kehittää ihan ihme aineksista herkullista syötävää...se voisikin olla minun uusi talenttini :)
PoistaMukavaa viikkoa sinulle Kristiina <3
Kiitos vinkistä! Olen käyttänyt maissihiutaleita kalojen kuorruttamiseen.
VastaaPoistaNo testaapa nyt ihmeessä myös broileriin...ihan älyttömän hyvää.
PoistaKivaa viikkoa sinulle Tarja <3
Oi, toi rapsakka kuori tekee noista fileistä takuulla todella hyviä. 🤤 Pitää joskus kokeilla.
VastaaPoistaIhanaa viikon jatkoa Outi. ❤️
Muistaa vaan tosiaan heitellä reippaasti mausteita noiden maissilastujen sekaan niin hyvää tulee :)
PoistaKivaa viikkoa sinullekin Jonna <3