Ensimmäistä kertaa tein oikein pitkän kaavan mukaan focaccia leipää.
Minulla ei ollut tarpeeksi oliiviöljyä, mutta korvasin puuttuvan öljyn juoksevalla margariinilla.
Leipä ei synny tunnissa eikä kahdessakaan, vaan sen tekemiseen meni nelisen tuntia.
Tein leivän Tik Tokista nappaamallani ohjeella:
4,25 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
n.5½ dl vehnäjauhoja
Taikinan annetaan nousta 15 minuuttia ja tämän jälkeen sitä nostellaan reunoista kohti keskustaa.
Annetaan nousta uudestaan 15 minuuttia ja nostellaan taas.
Tämän jälkeen taikinapallo saa nousta rauhassa 1½h.
Tässä vaiheessa loppui se oliiviöljy ja heittelinkin pellille 3 rkl (ohjeessa tämä määrä oliiviöljyä) juoksevaa margariinia.
Kuvassa näyttää ihan hurjalta määrältä, mutta kyllä sitä oli vain 3 rkl :)
Kuvassa taikina on jo noussut pellillä toiset 1½h ja olen painellut sitä sormillani.
Hauskoja nuo ilmakuplat.
Ripottelin päälle vielä hippusia merisuolaa.
Tässä vaiheessa taikinan päälle voi laittaa yrttejä, oliiveja tai vaikka kirsikka- tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
Leipää paistetaan 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia.
Leipä on rapsakkaa pinnalta ja pehmoista sisältä.
Ihan hurjan hyvää.
Syötiin sellaisenaan kahvinkin kanssa.
Ruokana oli lasagnea, joka sekin onnistui erinomaisesti.
Mies naureskeli, että minussa taitaa asua joku piilo italialainen mamma, kun minulta onnistuu leivät, pastaruoat ja pizzat kuulemma niin hyvin :)
Ei siis syöty mitään perinteisiä pääsiäisherkkuja, mutta herkkuruokia kuitenkin.
Mites teillä, mitä teidän pääsiäismenuissa oli?
Uppoaako italialaisen keittiön herkut?
Ihanaa viikkoa kaikille <3
Italialaiset ruoat maistuvat kyllä täällä! Pastaruoat ja risotot ovat lasten lempiruokaa : ) On kyllä herkullisen näköinen tuo focaccia, ihanasti hemmottelet teidän perhettänne <3
VastaaPoistaMinusta on kivaa aina lomaillessa tehdä jotain hyvää ruokaa koko porukalle. Hyvin teki leipä ja ruoka kauppansa. Pitäisikin tehdä kunnon risottoa joskus, viimeisestä kerrasta on jo ihan liian kauan.
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Leipäohje vaikuttaa aika mainiolta; tuleeko siihen ollenkaan hiivaa?
VastaaPoistaHitsin hyvä kun tuli kysyneeksi tuosta hiivasta, koska olin unohtanut sen ohjeesta :)
PoistaEli tulee hiivaa kyllä, 2 teelusikallista kuivahiivaa.
Focacciaa tulee tehtyä aika usein, samoin lasagnea joko kasvis- tai lihaversiona. Molemmat herkullisia!
VastaaPoistaSiis tuo leipä oli niin hyvää. Mieskin napsi sitä ihan muuten vaan, aina keittiössä käydessään :)
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Marketta <3
Kyllä italialainen keittiö on meidän mielestämme ihan parhaita ja mukavaa kun sait kiitosta nämä mammat on kyllä taitavia kokkeja . Hyvältä näyttää sinun menusi .
VastaaPoistaOli kyllä oikein onnistunut menu :) Ylpeydellä kannan mama nimitystä.
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Nila <3
Minä olen ollut vuosia mama se on sieltä venäjän peruja .
PoistaTodellakin tykkään italialaisesta ruoasta. Tuo leipä on varmaan tosi hyvää.
VastaaPoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle!<3
Leipä oli niin hyvää, vaikka sen tekeminen veikin aikaa.
PoistaIhanaa viikkoa sinulle Kristiina <3
Focaccia on vaan niin älyttömän hyvää ja vaikka vaiheita on, niin loppupeleissä helppoa.
VastaaPoista